Боб чорба с царевица и чесън
Необходими продукти:
150 грама боб
100 грама замразена царевица
1 червена чушка
1 стрък целина
1 голяма глава лук
3 скилидки чесън
връзка магданоз
1/2 литър зеленчуков бульон
2 супени лъжици зехтин
1 дафинов лист
1 чаена лъжица сух риган
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете боба във вода за една нощ или за няколко часа. След това отцедете водата, залейте го с чиста и сварете до готовност. Отново отцедете водата (запазете я) и се заемете с подготовката на останалите продукти.
Размразете царевицата, нарежете чесъна на едро, а лука и целината - на ситно.
Почистете чушката от семената и я нарежете на малки кубчета.
Нагорещете зехтина и в него изпържете лука, чесъна, чушката и целината до омекване на слаб огън. Овкусете със сол и пипер. Накрая добавете ригана и разбъркайте.
Изсипете боба при зеленчуците, разбъркайте и прехвърлете всичко в тенджера. Налейте бульона и половината от водата, в която се е варил боба.
Подсолете на вкус и затоплете. Прибавете царевицата и оставете супата да заври. Когато това стане, сложете дафиновия лист и нека ястието се приготвя на бавен огън в продължение на 15 - 20 минути (до готовност на царевицата).
Разпределете в подходящи купи, поръсете с нарязан магданоз и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Бобена супа с месо, картофи и маслини
- Боб чорба с бекон, колбас и чесън
- Крем супа от черен боб
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Бобена чорба с наденица
- Супа с боб, савойско зеле и чоризо
- Пикантна боб чорба с целина
Коментари към Боб чорба с царевица и чесън