Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Бобени кюфтета с кашкавал, чесън и сос от краставици

Бобени кюфтета с кашкавал, чесън и сос от краставици

Бобени кюфтета с кашкавал, чесън и сос от краставици - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама стар боб
  • 1 яйце
  • 1/2 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 200 грама кашкавал
  • 100 грама галета
  • 1 краставица
  • 2 чаени лъжици горчица на зърна
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 супена лъжица зехтин
  • олио, сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Залейте боба за 8 часа с вода, която след това отцедете и го сварете в чиста до готовност. Подсолете в края на приготвянето.

Щом зърната се охладят, прехвърлете (без течността) в съда на блендер, добавете нарязания лук, скилидка чесън, сол, пипер и настъргания кашкавал.

Яйцето разбийте и изсипете половината при боба. Смелете всичко до еднородност.

От тази смес оформете малки кюфтета, които потопете в останалото яйце и оваляйте в галета.

Подмажете обилно с олио дъното на тава и подредете кюфтетата. Изпечете ги за 10 минути при температура от 200 градуса. Разбира, се бихте могли да ги изпържите в тигана, но печенето и по-здравословният вариант.

Направете сос, смесвайки краставицата, останалите 2 чеснови скилидки, горчицата, лимоновия сок, зехтина и подправките. Превърнете в пюре, с което поднесете бобените кюфтета.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: menunedeli.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаника