Бобена салата с печено цвекло и сушени сини сливи

Необходими продукти:
- 100 грама стар боб
- 2 глави цвекло (със средна големина)
- 100 грама сушени сини сливи
- 2 супени лъжици олио
- зехтин за дресинга
- 3 скилидки чесън
- 1 чаена лъжица сусамови семена
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете стария боб във вода за осем часа, след което изплакнете с чиста вода и сварете до готовност (около час).
Цвеклото измийте, подсушете и нарежете на кубчета.
Напръскайте ги с олиото и изпечете за тридесет минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Сварения боб отцедете от течността, като го изсипете в гевгир. Когато зърната се охладят, смесете ги с кубчетата изпечено цвекло.
Към тази комбинация добавете ситно нарязаните и подсушени сини сливи, които предварително сте накиснали във вряща вода за 10-15 минути. Сложете и пресованите чеснови скилидки.
Овкусете салатата със зехтин, смлян пипер (черен) и сол. Сервирайте я гореща, поръсена със сусамовите семена.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитно- Бобената диета помага за отслабване повече от месната
- Зеленият боб забавя развитието на ракови клетки
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА