Бобена крем супа със сметана

Необходими продукти:
0,500 литра вода или бульон по ваш избор
400 грама боб
150 грама бял хляб
100 грама масло
100 грама сметана
2 яйца
1 - 2 стръка целина
1 глава лук
1 морков
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте боба със студена вода, сложете го да кипне и когато това стане, сменете водата (налейте отново студена). Щом заври отново, сложете обелената глава лук (цяла), моркова, целината. Добавете сол и варете до омекване на боба. След това извадете зеленчуците и намачкайте боба, прокарвайки го през сито заедно с водата. Полученото пюре разбийте с помощта на тел за разбиване на яйца (ако е прекалено гъсто, налейте малко мляко или зеленчукова отвара). Затоплете супата, прибавете маслото и застройте със смес от сметаната и яйчните жълтъци. От хляба направете крутони, които изпечете с масло. Вкусно се получава, ако добавите и чесън.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Персийска пролетна супа Аш-рештех
- Супа с боб и ечемик
- Пикантна боб чорба с целина
- Бобена супа с морски дарове и сметана
- Бобена супа с ориз, зеленчукова запръжка и чесън
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от нахут с чушки и кейл
- Бобена чорба с наденица
Коментари към Бобена крем супа със сметана