Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи

Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи

Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама бишкоти
  • 8 жълтъка
  • 200 грама захар
  • 5 супени лъжици брашно (с връх)
  • 1/2 чаена лъжица ванилова захар
  • 1 литър прясно мляко
  • 100 милилитра плодов сироп (или 70 милилитра коняк, бренди, ром)
  • 100 грама орехови ядки

Посочените количества са достатъчни за направата на торта с диаметър 24 сантиметра. Използвайте кръгла разглобяема кексова форма.


Начин на приготвяне:

Подредете бишкотите по дъното и стените на съда (може да ги разрежете на две части по дължина). Пропийте ги с плодов сироп или ароматен алкохол (ако сиропът е прекалено сладък, разредете го с вода; може да разредите и алкохола в съотношение 1:1).

Направете крема. Разбъркайте жълтъците с половината от захарта, добавете брашното и смесете старателно с тел за разбиване на яйца.

След това налейте една чаена чаша от прясното мляко (то трябва да бъде със стайна температура), отново разбъркайте. Получава се течно жълто тесто.

Останалото мляко налейте в тенджера с дебело дъно, подсладете със 100 грама захар и затоплете до около 80 градуса.

В него на тънка струя добавете млечно-яйчената смес, без да спирате да бъркате.

Сложете ваниловата захар, а по желание и 1-2 супени лъжици ром. Бъркайте непрекъснато, докато комбинацията кипне. Варете в продължение на 1-2 минути, за да се превърне в гъст крем, свалете веднага от котлона (внимавайте да не загорите).

Част от крема разпределете върху бишкотения ред. Заравнете и оформете още един слой от бишкотите, който също полейте със сироп и покрийте с млечната сладост.

За да не се образува твърда кора по повърхността, сложете найлоново фолио. Изчакайте кремът да се охлади до стайна температура.

Приберете тортата в хладилника за 6-8 часа или за една нощ. За това време кремът ще стегне, а бишкотите ще се сиропират добре.

Когато извадите десерта от хладилника, отстранете пръстена на съда, украсете повърхността с натрошените орехови ядки.

 

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: good-menu.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитно