Бишкотена торта със смокини и млечен крем
Необходими продукти:
- 400 грама бишкоти
- 200 грама пресни смокини
- 1-2 супени лъжици сладко от смокини
- 1 супена лъжица мед
- 2 супени лъжици вода
- 300 грама цедено кисело мляко
- 100 грама пудра захар
- 150 милилитра сладкарска сметана, подсладена
- 50 грама смлени орехи
- листенца мента за украса
- мед за гарниране
Начин на приготвяне:
Смесете меда с водата и разбъркайте. Подредете ред бишкоти около стените и дъното на форма за торта. Сиропирайте с медената смес.
В купа налейте сметаната, разбийте я до пухкав крем, добавете цеденото мляко, пудрата захар и разбъркайте до еднородност на продуктите. Прибавете сладкото от смокини, разбъркайте и разпределете върху бишкотите. Покрийте с втори ред от тях, сиропирайте и гарнирайте с млечен крем.
Следвайте реда на подредба, завършвайки с крем, поръсете с орехи, мед и украсете с нарязани пресни смокини и листенца мента. Охладете, премахнете формата, разрежете тортата и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: lacocinadelolidominguez.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Бисквитена торта с извара, сушени плодове и бяла глазура
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Бърза торта от овесени бисквити с белтъчен крем
- Бисквитена торта Таралеж с плодове и ядки
- Бисквитена торта с млечен крем и шоколад
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
- Бисквитена торта с маслен крем, шоколад и орехи
Коментари към Бишкотена торта със смокини и млечен крем