Бисквитки за Хелоуин с тиква
Необходими продукти:
за тестото:
- 2 1/4 чаена чаша брашно
- 1/4 чаена лъжица сол
- 2 чаени лъжици захар
- 12 чаени лъжици студено масло, нарязано на кубчета
- 6 супени лъжици студена вода
за плънката:
- 1/3 чаена чаша кафява захар
- 1/4 чаена лъжица сол и индийско орехче
- 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия и канела
- 1 жълтък
- 1/2 чаена чаша пюре от тиква
- 3 супени лъжици кондензирано мляко
- 1 яйце
- 1 чаена лъжица вода
Начин на приготвяне:
Сложете брашното, солта и захарта в кухненски робот. С няколко пулсации на уреда, смесете сухите съставки. Добавете маслото и отново с пулсации го раздробете да се получат трохи. Добавете водата и отново направете 4-5 пулсации, всяка с продължителност около 3-4 секунди.
Добавете още вода, ако се налага, за да се оформи твърдо тесто.
Тестото покрийте с фолио и приберете в хладилник за 45 минути.
Комбинирайте кафявата захар, солта, ванилията, канелата, индийското орехче, жълтъка, тиквата и кондензираното мляко в купа.
Разточете тестото на 3-4 милиметра дебелина и изрежете желаните форми. Върху долните формички, които ще ви служат за основа, намажете леко краищата с вода. Сложете от плънката и затворете с другата формичка. Притеснете краищата с вилица и приберете във фризер за 1 час.
Намажете формичките с разбито яйце, смесено с малко вода и печете в предварително подгрята фурна на 170 градуса за 12-15 минути.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Бананови бисквити с овесени ядки и стафиди
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Лесни солени бисквити с масло
- Сладки гъбки
- Домашни слепени бисквити
Коментари към Бисквитки за Хелоуин с тиква