Бисквитен пай с пухкав ментов крем
Необходими продукти:
за основата:
- 24 шоколадови бисквити, фино натрошени
- 1/4 чаена чаша краве масло, разтопено
за пълнежа:
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 32 големи бонбона маршмелоу
- 1/4 чаена чаша зелен или бял ликьор мента
- 3 супени лъжици бял шоколадов ликьор
- 1 и 1/2 чаени чаши бита сметана
- няколко капки зелен хранителен оцветител по желание
за гарниране:
- 2 супени лъжици натрошени бисквити
- настърган шоколад по желание
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Разбъркайте всички съставки за основата. Изсипете сместа равномерно в тавичка за пай и притиснете плътно по дъното и страните. Изпечете за 10 минути и охладете.
Загрейте прясното мляко и бонбоните маршмелоу при непрекъснато разбъркване, докато се разтопят. Охладете до стайна температура, след което сложете в хладилник за 20 минути, като разбърквате от време на време, докато стегне.
*Ако сместа стане прекалено гъста, сложете я над тенджера с топла вода и разбъркайте, докато леко се отпусне.
Добавете постепенно при непрекъснато разбъркване ментовия и белия шоколадов ликьор.
Разбийте готварската сметана с миксер на ниска скорост, докато започне да се сгъстява. Увеличете постепенно скоростта и бийте до образуване на твърди върхове. Изсипете сместа от маршмелоу и хранителния оцветител и разбъркайте до гладкост.
Разпределете равномерно пълнежа върху охладената основа. Поръсете с натрошени бисквити и настърган шоколад и охладете за поне 4 часа в хладилник. Сервирайте.
Да ви е сладко!
bettycrocker.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Торта без печене с карамел и фъстъци
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
- Бисквитена торта с млечен крем и шоколад
- Бърза торта от овесени бисквити с белтъчен крем
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
Коментари към Бисквитен пай с пухкав ментов крем