Бисквитено руло с кокос и орехи
Необходими продукти:
150 грама пясъчни бисквити
100 милилитра вода
100 грама захар
2 супени лъжици какао на прах
80 грама кокосови стърготини
50 грама орехови ядки
100 грама масло
80 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите и ореховите ядки в блендер.
Прибавете какаото и разбъркайте.
Налейте водата в подходящ съд, изсипете захарта и оставете на котлона, докато се разтопи напълно, като разбърквате.
След това към сухата смес постепенно налейте захарния сироп, може да не е необходимо да използвате всичкия. Добавяйте от него, докато се получи пластично, но не мокро тесто.
Крема направете, като разбиете маслото с пудрата захар и след това прибавите кокосовите стърготини.
Разбийте отново.
Върху дъска с найлоново фолио сложете тестото, покрийте с фолиото и разточете (дебелината на основата да бъде около 5 милиметра).
Махнете горния пласт фолио, заравнете повърхността, оформете правоъгълник и разпределете равномерно кокосовия крем.
С помощта на фолиото навийте руло, което приберете във фризера за 30 минути.
Когато извадите, поръсете с пудра захар, нарежете на парчета и се насладете на невероятния вкус.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Руло Фереро Роше
- Руло без печене
- Торта без печене с карамел и фъстъци
Коментари към Бисквитено руло с кокос и орехи