Бисквитени блокчета с шоколад, ядки и кокос
Необходими продукти:
- 100 грама безсолно масло, нарязано на кубчета
- 1 чаена чаша крекери грахам, натрошени
- 1 чаена чаша кокосови стърготини, неподсладени
- 1 чаена чаша натрошени ядки /орехи, фъстъци, бадеми, шамфъстък/
- 250 грама парченца шоколад
- 395 грама кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
- Подмажете и покрийте с хартия за печене квадратна форма с приблизителни размери 23 сантиметра.
- Разпределете маслото на дъното и го разтопете в предварително загрята до 180 градуса фурна, като внимавате да не покафенее.
- Разклатете тавичката, за да се разпредели равномерно маслото и покрийте дъното с натрошените бисквити. Леко ги притиснете с длани, за да се оформи тънък блат.
- Отгоре разпределете кокосовите стърготини, а над тях голяма част от ядките и шоколадовите парченца.
- Залейте с кондензираното мляко и леко притиснете с гърба на лъжица.
- Поръсете с останалите ядки и шоколад и печете около 30 минути.
- Оставете сладкиша да се охлади напълно за минимум 3 часа, преди да го извадите от формата.
- Нарежете на блокчета и поднесете с чаша ароматно кафе.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Ябълков сладкиш с грис
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
Коментари към Бисквитени блокчета с шоколад, ядки и кокос