Бисквитена торта с ядки и шоколад
Необходими продукти:
100 грама шоколад
100 милилитра течна сметана или прясно мляко
50 грама масло
150 грама бисквити по избор
1 чаена чаша ядки микс или по избор
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парчета, обелете и почистете ядките, бисквитите смелете, за да се получат трохи.

Смесете бисквитите с размекнатото масло и разпределете по дъното на подходящ съд, оформяйки блат.

Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата.

Смесете със сметаната и разбъркайте.

Покрийте бисквитения блат с шоколадовата смес и обилно поръсете с ядки.

Може да поднесете тортата веднага или да приберете в хладилника за няколко часа.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Бисквитена торта с извара, сушени плодове и бяла глазура
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Бърза торта от овесени бисквити с белтъчен крем
- Бисквитена торта Таралеж с плодове и ядки
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Бисквитена торта с млечен крем и шоколад
- Бисквитена торта с маслен крем, шоколад и орехи
- Сладка ягодова лазаня без печене
Коментари към Бисквитена торта с ядки и шоколад