Бисквитена торта с ядки и шоколад

Необходими продукти:
100 грама шоколад
100 милилитра течна сметана или прясно мляко
50 грама масло
150 грама бисквити по избор
1 чаена чаша ядки микс или по избор
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парчета, обелете и почистете ядките, бисквитите смелете, за да се получат трохи.
Смесете бисквитите с размекнатото масло и разпределете по дъното на подходящ съд, оформяйки блат.
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата.
Смесете със сметаната и разбъркайте.
Покрийте бисквитения блат с шоколадовата смес и обилно поръсете с ядки.
Може да поднесете тортата веднага или да приберете в хладилника за няколко часа.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бърза торта от овесени бисквити с белтъчен крем
- Бисквитена торта с маскарпоне
- Торта с бисквити, крема сирене и пъпеш
- Бишкотена торта с маскарпоне, ром и шоколад
- Сладка ягодова лазаня без печене
- Бисквитена торта с вишнев ликьор, сметанов крем и фъстъци
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
Коментари към Бисквитена торта с ядки и шоколад