Бисквитена торта с млечно-яйчен крем, плодове и шоколадов сироп

Необходими продукти
За крема:
3 жълтъка
2 супени лъжици какао на прах
350 милилитра кондензирано мляко
350 милилитра прясно мляко
3 супени лъжици царевично нишесте
пакетче желатин
2 чаени чаши дребни плодове по ваш избор (може да използвате замразени, които предварително размразете)
За блата:
сладки бисквити с шоколадови капки (може и без капки) - количеството им зависи от размера на формата, която ще използвате - необходими са ви достатъчно, за да направите 2 реда)
шоколадов (или друг) сироп за украса
Начин на приготвяне:
Първо направете крема. Затоплете прясното мляко, добавете към него кондензираното, жълтъците, нишестето и какаото. Оставете на котлона при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. След това свалете от огъня и прибавете предварително приготвения желатин (според инструкциите на пакетчето). Прехвърлете крема в купа и оставете да се охлажда.
Застелете дъното на разглобяема форма с фолио. Сложете ред бисквити, ред плодове (отделете малко от тях за украса), следва половината от крема. Повторете подредбата, завършвайки с крем. Покрийте десерта с фолио и приберете в хладилника за 3 часа.
Когато извадите готовата торта, украсете я със заделените плодове и полейте с шоколадов или друг любим сироп. Може да използвате и бисквити за декорацията.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Торта с бисквити, крема сирене и пъпеш
- Бисквитена торта с маскарпоне
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Обърната млечна торта Орео
- Бисквитена торта с орехов крем
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Бърза бисквитена торта с лимон
Коментари към Бисквитена торта с млечно-яйчен крем, плодове и шоколадов сироп