Бисквитена торта с кондензирано мляко и сладолед
Необходими продукти:
300 грама ванилови бисквити
250 грама кондензирано мляко
150 грама масло
300 грама сладолед по избор
по желание някои от следните добавки или комбинация от тях:
5 супени лъжици какао
1 супена лъжица ванилин
2 супени лъжици коняк
1/2 чаена чаша орехови ядки
За украса:
плодове, листенца мента и/или настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Смелете ситно бисквитите с помощта на блендер или използвайте точилката за целта. Към тях прибавете кондензираното мляко и маслото, разбъркайте до получаването на еднородна маса. След това съставките, които предпочитате, например орехи и коняк.
Разделете тестото на две равни части, от които оформете блатове с диаметър около 20 сантиметра.
Сложете единия в поднос, плоска чиния или друг подходящ съд, разпределете по повърхността му сладоледа, заравнете, покрийте с втория блат и украсете тортата по избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Торта без печене с карамел и фъстъци
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
- Бисквитена торта с млечен крем и шоколад
- Бърза торта от овесени бисквити с белтъчен крем
- Бисквитена торта с маслен крем, шоколад и орехи
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
Коментари към Бисквитена торта с кондензирано мляко и сладолед