Бисквитена торта с кафе и шоколад
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 200 грама захар
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 100 грама черен шоколад, настърган или нарязан на ситно
- 250 грама омекотено масло
- 50 грама пудра захар
- 300 милилитра еспресо, прясно приготвено
- 280 грама обикновени бисквити
За поръсване:
- какао
- настърган шоколад
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата със захарта в термоустойчива купа.
- Добавете ваниловия екстракт и черния шоколад и загрейте на водна баня, като бъркате непрекъснато в продължение на 10 минути.
- Отдръпнете от котлона и оставете сместа да се охлади до стайна температура.
- През това време разбийте маслото с пудрата захар в продължение на 5 минути до пухкав крем.
- Добавете го в шоколадовата смес, разбъркайте, покрийте и охладете в хладилник.
- Покрийте правоъгълна форма за хляб с хартия за печене и започнете да сглобявате тортата.
- Бързо потопете бисквитите в прясно приготвеното еспресо и подредете 6 от тях на дъното.
- Намажете с шоколадовия крем, като имате предвид, че дебелината не трябва да надхвърля 5 милиметра.
- Повторете с останалите бисквити и крем. Намажете тортата и отстрани.
- Покрийте с найлоново фолио и охладете в продължение на няколко часа, а най-добре за през нощта.
- Поръсете бисквитената торта с какао и настърган шоколад, нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: heneedsfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
- Бисквитена торта с орехов крем
- Бисквитена торта с маскарпоне
- Бишкотена торта с маскарпоне, ром и шоколад
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Бисквитена торта с маслен крем, шоколад и орехи
Коментари към Бисквитена торта с кафе и шоколад