Бисквитена торта с кафе и ликьор
Необходими продукти
За основата:
300 грама квадратни бисквити
0,5 чаена чаша студено подсладено кафе
За крема:
125 грама масло
1 яйчен жълтък
0,5 чаена чаша захар
2/3 чаена чаша прясно мляко
3 чаени лъжици какао на прах
1 чаена лъжица ликьор
1 супена лъжица (непълна) бързоразтворим желатин
За украса:
шоколадови стружки или друго по избор
Начин на приготвяне:
Накиснете желатина в студена вода, изчакайте да набъбне и след това разтворете напълно на водна баня. Разбийте размекнатото масло, смесете жълтъка със захарта и какаото и бъркайки прибавете към маслото. Постепенно налейте и горещото мляко, ликьора. Бъркайки влейте и желатина в още топлата смес. Разбъркайте добре и охладете.
Потапяйте бисквитите една по една в кафето и подредете в подходящ съд три слоя, между които разпределете маслената смес. С нея може да намажете бисквитената торта отгоре и отстрани. Преди да поднесете, може да украсите с шоколадови стружки или друго по ваш избор
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Торта без печене с карамел и фъстъци
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
- Бисквитена торта с млечен крем и шоколад
- Бърза торта от овесени бисквити с белтъчен крем
- Бисквитена торта с маслен крем, шоколад и орехи
Коментари към Бисквитена торта с кафе и ликьор