Бисквитена торта с извара, сушени плодове и бяла глазура
Необходими продукти:
500 грама бисквити (светли квадратни)
500 грама извара
150 грама масло
1 чаена чаша захар
2 супени лъжици какао
стафиди и/или други сушени плодове (може и пресни според сезона) на вкус и по избор
прясно мляко за потапяне на бисквитите
За глазурата:
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица вода
1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Смесете изварата с маслото и захарта, разбъркайте и разделете сместа на две части. В едната прибавете какаото, а в другата плодовете, които сте избрали.
Покрийте дъска или подходящ плосък съд с найлоново фолио и подредете слой от бисквитите, които предварително потапяте в прясно мляко. Отгоре разпределете изварата с плодовете, следва отново ред бисквити, покритие от изварата с какаото (може да размените местата на двата вида плънка) и завършете с бисквити.
Сварете глазура от маслото, водата и захарта. С нея намажете тортата и приберете десерта в хладилника за минимум 2 часа.
Украсете по избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Торта без печене с карамел и фъстъци
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
- Бисквитена торта с млечен крем и шоколад
- Бърза торта от овесени бисквити с белтъчен крем
- Бисквитена торта с маслен крем, шоколад и орехи
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
Коментари към Бисквитена торта с извара, сушени плодове и бяла глазура