Бисквитена торта с извара, сушени плодове и бяла глазура

Необходими продукти:
500 грама бисквити (светли квадратни)
500 грама извара
150 грама масло
1 чаена чаша захар
2 супени лъжици какао
стафиди и/или други сушени плодове (може и пресни според сезона) на вкус и по избор
прясно мляко за потапяне на бисквитите
За глазурата:
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица вода
1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Смесете изварата с маслото и захарта, разбъркайте и разделете сместа на две части. В едната прибавете какаото, а в другата плодовете, които сте избрали.
Покрийте дъска или подходящ плосък съд с найлоново фолио и подредете слой от бисквитите, които предварително потапяте в прясно мляко. Отгоре разпределете изварата с плодовете, следва отново ред бисквити, покритие от изварата с какаото (може да размените местата на двата вида плънка) и завършете с бисквити.
Сварете глазура от маслото, водата и захарта. С нея намажете тортата и приберете десерта в хладилника за минимум 2 часа.
Украсете по избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Торта без печене с карамел и фъстъци
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Бърза торта от овесени бисквити с белтъчен крем
- Бисквитена торта с маскарпоне
- Торта с бисквити, крема сирене и пъпеш
- Бишкотена торта с маскарпоне, ром и шоколад
- Сладка ягодова лазаня без печене
- Бисквитена торта с вишнев ликьор, сметанов крем и фъстъци
Коментари към Бисквитена торта с извара, сушени плодове и бяла глазура