Бисквитена торта със сметана, плодове и шоколад

Необходими продукти:
- 500 грама сладки бисквити
- 500 милилитра високомаслена сметана (33%)
- 150 милилитра ябълков сок
- 2 круши
- 1 банан
- 50 грама черен шоколад
- 20 грама ванилова захар
Начин на приготвяне:
Първо подгответе плодовете. Разрежете крушите на 4 части, почистете ги от сърцевината със семената и нарежете на тънки парчета. Банана също нарежете тънко по дължина.
Преди да се заемете с разбиването на сметаната, тя трябва да е била в хладилник. Разбийте я заедно с ваниловата захар.
Налейте ябълковия сок в широк съд и в него потопете всяка от бисквитите за няколко секунди, за да се напоят и да не бъдат сухи, но не бива и да ги държите дълго, защото ще се разпаднат.
Подредете един слой напоени бисквити в подходящ съд, намажете с разбитата сметана и отгоре сложете ред круши. Следва сметана, слой бисквити, отново сметана, ред банани, сметана и пак бисквити. Редувайте по този начин до изчерпване на продуктите, като последният слой задължително да бъде от бисквити.
Остана само украсата. Първо намажете тортата със сметана от всички страни и отгоре, а след това поръсете повърхността с натрошени бисквити и парченца плодове. Разтопете шоколада и полейте тортата.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Бисквитена торта с маскарпоне
- Бисквитена торта с извара, сушени плодове и бяла глазура
- Бананова торта с бисквити и сметана
- Ягодова бисквитена торта без печене
Коментари към Бисквитена торта със сметана, плодове и шоколад