Бисквитена торта Корсар с маслено-яйчен крем, кокос и кафе

Необходими продукти:
обикновени бисквити (или други подходящи по ваш избор)
4 жълтъка
125 грама масло
250 грама захар
чаша сварено силно кафе
кокосови стърготини
натрошени бисквити за поръсване
ядки по избор за украса
Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците със захарта и маслото до получаването на въздушен крем.
Потапяйте всяка бисквита в кафето и подредете, покривайки дъното на подходяща тава. Върху слоя нанесете част от крема, следва отново ред бисквити, крем и така до изчерпване на продуктите.
Завършете с крем, който поръсете с кокосови стърготини и натрошени бисквити. Украсете готовия десерт с ядки по ваш избор и оставете тортата да престои известно време, преди да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: 1001desert.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с бисквити, крема сирене и пъпеш
- Бишкотена торта с маскарпоне, ром и шоколад
- Сладка ягодова лазаня без печене
- Бисквитена торта с вишнев ликьор, сметанов крем и фъстъци
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Студена торта без печене
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
- Бисквитена шоколадова торта с глазура
- Бисквитена торта със сметанов крем и ананас
- Бисквитена торта с кафе и шоколад
Коментари към Бисквитена торта Корсар с маслено-яйчен крем, кокос и кафе