Бели гъби с моцарела, пармезан и лук

Необходими продукти:
- 800 грама бели гъби
- 250 грама моцарела
- 4 супени лъжици настърган пармезан
- 3 супени лъжици краве масло
- 2 глави лук шалот
- 2 скилидки чесън
- щипка пресен розмарин
- щипка
- естрагон
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите на тънки парчета, които изпържете в масло, докато придобият златист цвят. Пресипете ги в тава.
Изпържете лука и чесъна (също в масло), разпределете ги върху гъбите и поръсете с по щипка розмарин и естрагон.
Сгорещете фурната, като я включете на горно печене.
Нарежете моцарелата на парчета, подредете ги в тавата върху останалите продукти, поръсете с пармезана и запечете ястието за около 5 минути.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: rozetka.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тесто от бадемово брашно и моцарела (фатхед тесто)
- Калцоне с плънка от кайма, моцарела и домати
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
- Салата с кускус, маслини, моцарела и чери домати
- Панирани хапки моцарела
- Пържени банани с моцарела
- Картофени бомбички с моцарела и прошуто на фурна
- Пастет от моцарела с колбас, царевица и зелен лук
- Бяла пица с крема сирене, моцарела, домати и босилек
- Печено сирене с гъби и чесън
Коментари към Бели гъби с моцарела, пармезан и лук