Баница с праз, гъби и кашкавалено покритие
Необходими продукти:
1 килограм многолистно тесто
1 голям стрък праз
200 грама пресни гъби
1 средна тиквичка
200 милилитра течна сметана с масленост 20%
1 яйце
100-150 грама кашкавал
олио
Може да пропуснете гъбите или тиквичката, ако предпочитате, също да експериментирате с плънка от лук, различни зеленчуци, колбас или други любими продукти.
Начин на приготвяне:
Нарежете праза на кръгчета, изпържете го и към него прибавете тънко нарязаната тиквичка. Приготвяйте до прозрачност. Гъбите нарежете на парчета, изпържете отделно и тогава прибавете към зеленчуците, подсолете на вкус.
Разстелете тестото в подходяща форма и надупчете повърхността му с помощта на вилица. След това разпределете равномерно получената плънка и подвийте краищата.
Разбийте яйцето със сметаната и залейте със сместа баницата. Поръсете с настърган кашкавал и изпечете във фурната за около 25-30 минути, докато се образува златиста апетитна коричка отгоре.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Банички със сирене
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Бутер баница с кайма
- Празена супа с картофи
Коментари към Баница с праз, гъби и кашкавалено покритие