Баница със сирене, кашкавал и домати
Начин на приготвяне:
200 грама кашкавал
200 грама сирене
3 яйца
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица набухвател
1/2 чаена чаша олио
2 домата
сол и черен пипер на вкус
нарязан пресен магданоз по желание
Начин на приготвяне:
Намачкайте сиренето, настържете кашкавала, смесете ги и към тях прибавете яйцата, сол и черен пипер на вкус, олиото. Разбъркайте добре и постепенно прибавете пресятото брашно с набухвателя.
Нарежете доматите на кръгчета. Те не трябва да бъдат прекалено сочни, за тази баница е по-добре да използвате месести и плътни.
Подмажете форма с олио, сложете половината от тестото, подредете ред домати, а върху тях останалото тесто. Заравнете повърхността от средата към краищата.
Поставете в загрята до 180 градуса фурна и нека баницата се пече в продължение на около 30 - 35 минути. По-вкусна е топла.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОВЕГАВЕРО ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 120
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Тутманик
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Банички със сирене
- Рецепти за сирене пане
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Баница със сирене, кашкавал и домати