Баница със сирене, кашкавал и домати

Начин на приготвяне:
200 грама кашкавал
200 грама сирене
3 яйца
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица набухвател
1/2 чаена чаша олио
2 домата
сол и черен пипер на вкус
нарязан пресен магданоз по желание
Начин на приготвяне:
Намачкайте сиренето, настържете кашкавала, смесете ги и към тях прибавете яйцата, сол и черен пипер на вкус, олиото. Разбъркайте добре и постепенно прибавете пресятото брашно с набухвателя.
Нарежете доматите на кръгчета. Те не трябва да бъдат прекалено сочни, за тази баница е по-добре да използвате месести и плътни.
Подмажете форма с олио, сложете половината от тестото, подредете ред домати, а върху тях останалото тесто. Заравнете повърхността от средата към краищата.
Поставете в загрята до 180 градуса фурна и нека баницата се пече в продължение на около 30 - 35 минути. По-вкусна е топла.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
НовМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Тутманик
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Сос от печени домати с чесън и босилек
Коментари към Баница със сирене, кашкавал и домати