Баница със сирене, кашкавал и домати
Начин на приготвяне:
200 грама кашкавал
200 грама сирене
3 яйца
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица набухвател
1/2 чаена чаша олио
2 домата
сол и черен пипер на вкус
нарязан пресен магданоз по желание
Начин на приготвяне:
Намачкайте сиренето, настържете кашкавала, смесете ги и към тях прибавете яйцата, сол и черен пипер на вкус, олиото. Разбъркайте добре и постепенно прибавете пресятото брашно с набухвателя.
Нарежете доматите на кръгчета. Те не трябва да бъдат прекалено сочни, за тази баница е по-добре да използвате месести и плътни.
Подмажете форма с олио, сложете половината от тестото, подредете ред домати, а върху тях останалото тесто. Заравнете повърхността от средата към краищата.
Поставете в загрята до 180 градуса фурна и нека баницата се пече в продължение на около 30 - 35 минути. По-вкусна е топла.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА 100 мл.
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОНУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО - ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ - 50 мл.
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Домат
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
Коментари към Баница със сирене, кашкавал и домати