Бананов хляб с орехи, тиква и джинджифил

Необходими продукти:
4 чаени чаши брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
2 чаени лъжици канела
1 чаена лъжица джинджифил
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол
1,5 чаена чаша пюре от тиква
4 яйца
1 чаена чаша захар на пясък
1 чаена чаша кафява захар
1 чаена чаша пюре от банани
3/4 чаена чаша олио
1 чаена чаша смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Смесете в купа брашното с бакпулвера, канелата, джинджифила, содата и солта.
В отделен съд сложете яйцата, прибавете към тях тиквата, двата вида захар, банановото пюре и олиото. Разбийте продуктите с миксер или пасатор.
Съединете сухата и яйчната смеси, добавете смлените орехови ядки и замесете тесто. То ще се получи течно, това да не ви притеснява.
Разпределете го по равно в две еднакви форми за печене на хляб, които предварително сте подмазали с олио.
Изпечете във фурната при 175 градуса в продължение на час.
Банановият хляб е готов. Разрежете на дебели филии и се насладете на невероятния му вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки без захар * 40
НовАЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България! ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Орехи - ползи и вреди
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Черен орех
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
Коментари към Бананов хляб с орехи, тиква и джинджифил