Бананов хляб с орехи, тиква и джинджифил
Необходими продукти:
4 чаени чаши брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
2 чаени лъжици канела
1 чаена лъжица джинджифил
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол
1,5 чаена чаша пюре от тиква
4 яйца
1 чаена чаша захар на пясък
1 чаена чаша кафява захар
1 чаена чаша пюре от банани
3/4 чаена чаша олио
1 чаена чаша смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Смесете в купа брашното с бакпулвера, канелата, джинджифила, содата и солта.
В отделен съд сложете яйцата, прибавете към тях тиквата, двата вида захар, банановото пюре и олиото. Разбийте продуктите с миксер или пасатор.
Съединете сухата и яйчната смеси, добавете смлените орехови ядки и замесете тесто. То ще се получи течно, това да не ви притеснява.
Разпределете го по равно в две еднакви форми за печене на хляб, които предварително сте подмазали с олио.
Изпечете във фурната при 175 градуса в продължение на час.
Банановият хляб е готов. Разрежете на дебели филии и се насладете на невероятния му вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Орехи - ползи и вреди
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
Коментари към Бананов хляб с орехи, тиква и джинджифил