Бананов хляб с мисо и портокалова глазура

Необходими продукти:
за хляба:
- 1 чаша краве масло, меко
- 1/4 чаша бяло мисо
- 2 чаши светла кафява захар
- 3 големи яйца
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 3 и 1/4 чаши брашно
- 3/4 чаена лъжичка бакпулвер
- 3/4 чаена лъжичка сода за хляб
- 3/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче
- 5 намачкани банана, средно големи
за глазурата:
- 1 и 1/2 чаши пудра захар
- 2 и 1/2 супени лъжици портокалов сок (или сок от лайм)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Разбийте с миксер кравето масло и мисото до кремообразна консистенция, след което изсипете кафявата захар и продължете да разбивате, докато стане пухкава сместа. Добавете ваниловия екстракт и яйцата едно по едно при непрекъснато биене.
В купа разбъркайте заедно брашното, бакпулвера, содата, солта и индийското орехче. Постепенно добавете брашнената смес към маслената при непрекъснато разбиване с миксер на ниска скорост. Изсипете бананите и хомогенизирайте.
Полученото тесто разпределете в 2 леко намазнени правоъгълни тавички за хляб с размери 20 х 10 сантиметра, като не пълните догоре. Изпечете хляба за около 1 час или до готовност, след което извадете от фурната и оставете да се охлади.
Разбъркайте в купичка пудрата захар с портокаловия сок, докато се хомогенизират. С тази смес декорирайте хляба и го нарежете на филийки.
Да ви е сладко!!
myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- 22 интересни факта за хляба
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Класическа рецепта за чабата
- Пшеничен хляб
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Домашен хляб със сушени домати и парченца маслини (за хлебопекарна)
Коментари към Бананов хляб с мисо и портокалова глазура