Бадемова крем супа
Необходими продукти:
60 грама печени бадеми
щипка морска сол
4 супени лъжици грис
1 супена лъжица масло
750 милилитра зеленчуков бульон (може и месен)
3 яйчни жълтъка
125 милилитра течна сметана с висока масленост (около 30%)
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте бадемите за 10 минути с гореща вода и обелете ципата им, когато тя набъбне. Подсушете ги, запечете леко без мазнина на слаб огън и след това счукайте (или смелете). Изсипете ги в огнеупорен съд, сложете едрата сол и затоплете при непрекъснато бъркане. Изсипете гриса и бъркайте непрекъснато, защото в противен случай сместа ще прегори бързо. Ред е на маслото, когато се разтопи, налейте бульона постепенно.
Нека супата да заври при непрекъснато бъркане на бавен огън. Оставете да ври 10 минути.
Разбийте жълтъците със сметаната, сол и пипер. Разтворете сместа в няколко лъжици от супата и тогава изсипете всичко в тенджерата, която вече сте свалили от котлона. Разбъркайте. Преди да поднесете, поръсете с нарязан на ситно магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАЙРА ОЙЛС БАДЕМОВ ЕКСФОЛИАНТ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ СМРАДЛИКА 250 гр.
ОЛ НУТРИШЪН NUTLOVE ДИЕТИЧНИ ЯДКИ БАДЕМИ ОБВИТИ В ШОКОЛАД 300 г
ЕКВИЛИБРА БАДЕМОВО МАСЛО 250 мл
ЛА ВИТА КРЕМ ЗА РЪЦЕ 75 мл
ВЕЛЕДА МАСАЖНО МАСЛО ЗА ПЕРИНЕУМ 50 мл
БИОХЕРБА МАСЛО ЗА БЮСТ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Бадем
- Домашни пърленки без глутен
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Витамин В17 (амигдалин)
- Как бързо и лесно да обелите бадеми?
- Бадемово сирене
- Как да си направим бадемово масло
- Смесете мед, индрише и бадеми за пречистване на кръвта
Коментари към Бадемова крем супа