Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Ароматно агнешко с чесън и розмарин (на фурна)

Ароматно агнешко с чесън и розмарин (на фурна)

Ароматно агнешко с чесън и розмарин (на фурна) - изображение

Необходими продукти:

  • 1,8 килограма агнешко месо
  • 6 скилидки чесън
  • 12 стръка розмарин с дължина 2 сантиметра всеки
  • 50 милилитра зехтин
  • едра сол и смлян черен пипер


Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява при 200 градуса, докато подготвите месото и подправките.

Отделете листата от половината стръкове розмарин и ги нарежете ситно. Три от скилидките чесън също накълцайте. Смесете двата продукта със зехтина и оставете за 10 минути, за да може мазнината да поеме ароматите им.

Останалите скилидки нарежете надлъжно на четири и оваляйте в сол, розмарина намокрете с вода и също осолете.

С помощта на остър нож направете малки дупки в месото и в тях разпределете стръковете и скилидките (по този начин агнешкото ще се овкуси отвътре).

Подсолете месото отвън, поръсете с черен пипер и намажете с ароматния зехтин (не отделяйте подправките).

Изчакайте пет минути и тогава сложете агнешкото в тава, покрийте с алуминиево фолио и поставете във вече горещата фурна за час и половина.

След това намалете градусите на 170 и махнете листа фолио. Нека ястието се пече още около половин час, докато по повърхността се образува препечена коричка.

Когато извадите от фурната, покрийте отново с фолио и оставете агнешкото за 10 минути да си почине.

Подходящо допълнение е гарнитура от печени картофи.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcooking.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлАнкетиЗдравни съветиСнимки