Ароматно агнешко с чесън и розмарин (на фурна)
Необходими продукти:
- 1,8 килограма агнешко месо
- 6 скилидки чесън
- 12 стръка розмарин с дължина 2 сантиметра всеки
- 50 милилитра зехтин
- едра сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса, докато подготвите месото и подправките.
Отделете листата от половината стръкове розмарин и ги нарежете ситно. Три от скилидките чесън също накълцайте. Смесете двата продукта със зехтина и оставете за 10 минути, за да може мазнината да поеме ароматите им.
Останалите скилидки нарежете надлъжно на четири и оваляйте в сол, розмарина намокрете с вода и също осолете.
С помощта на остър нож направете малки дупки в месото и в тях разпределете стръковете и скилидките (по този начин агнешкото ще се овкуси отвътре).
Подсолете месото отвън, поръсете с черен пипер и намажете с ароматния зехтин (не отделяйте подправките).
Изчакайте пет минути и тогава сложете агнешкото в тава, покрийте с алуминиево фолио и поставете във вече горещата фурна за час и половина.
След това намалете градусите на 170 и махнете листа фолио. Нека ястието се пече още около половин час, докато по повърхността се образува препечена коричка.
Когато извадите от фурната, покрийте отново с фолио и оставете агнешкото за 10 минути да си почине.
Подходящо допълнение е гарнитура от печени картофи.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcooking.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Рецепти за агнешко на скара
- Марината за агнешко месо
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Печено агнешко с билки, горчица и мед
- Агнешко със зелен фасул
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешко с домати
Коментари към Ароматно агнешко с чесън и розмарин (на фурна)