Ароматен оцет с подправки и джинджифил

Необходими продукти:
1 литър трапезен оцет
8 - 12 зърна бахар
8 - 12 зърна черен пипер
3 - 4 дафинови листа
8 - 10 пъпки карамфил
30 - 50 грама пресен джинджифил (или около 1,5 - 3 супени лъжици)
1 супена лъжица сух розмарин
По желание може да добавите също и 5 - 7 стръка мащерка, 1 чаена лъжица кориандър и друго, което предпочитате.
Начин на приготвяне:
Нарежете джинджифила на тънки лентички или го настържете. Вземете литрова бутилка с широко дъно и в нея изсипете всички подправки. Залейте ги с оцета. Оставете да престои в продължение на 3 седмици на хладно място (може да оставите на вратата на хладилника на най-ниското място). Когато изтече времето, прецедете оцета, налейте го в стъклена бутилка, затворете плътно и съхранявайте в хладилник.
Получава се ароматна подправка за овкусяване на салати, майонеза, за добавяне в консерви.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Калоферче
- E260 Оцетна киселина
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Лечение на ставни заболявания с ябълков оцет
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Чубрица - балканска
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Лечение на херпес на устата с ябълков оцет
Коментари към Ароматен оцет с подправки и джинджифил