Аранчини - панирани италиански оризови топчета с бекон и моцарела

Необходими продукти:
- 1,2 литра пилешки бульон
- 120 грама бекон
- 20 грама босилек
- 150 грама пармезан
- 2 чаени чаши галета
- сос маринара на вкус
- 500 грама ориз Арборио
- 230 грама моцарела
- 6 яйца
- 2 чаени чаши брашно
- олио
Начин на приготвяне:
Налейте бульона в голяма тенджера и изчакайте да заври на силен огън. Тогава изсипете ориза и намалете температурата на котлона. Нека зърната се приготвят в продължение на 15 минути (до състояние ал данте), без да поставяте капак върху съда.
Отцедете останалата течност, а ориза изсипете в тава и разпределете равномерен слой от него. Когато се охлади достатъчно, приберете в хладилника за една нощ.
Изпечете бекона в тиган и нарежете ситно. Моцарелата превърнете в кубчета, накълцайте босилека.
Прехвърлете студения ориз в дълбока купа и към него прибавете 3 яйца, настъргания пармезан и разбъркайте. Пригответе си и съд с вода, в който да мокрите ръцете си при оформянето на топчетата.
Вземете шепа ориз, направете вдлъбнатина в средата и там сложете кубче моцарела, малко босилек и бекон. Покрийте плънката с още ориз и придайте форма на топка.
Продължете по същия начин, а оформените аранчини подреждайте в тава.
Изсипете брашното в купа, останалите 3 яйца разбийте в отделен съд, а сухарите сложете в чиния.
Оваляйте оризовите топчета в брашното, след това ги потопете в яйцата, завършете панировката с галета и изпържете предястието в силно нагорещено олио.
Около 4 минути са необходими, като мазнината трябва да покрива напълно токите.
Когато покритието придобие златист цвят, извадете оризовото изкушение от олиото с помощта на решетъчна лъжица.
Подредете в поднос, чието дъно сте покрили с хартия (нейната роля е да попие ненужната мазнина).
Сервирайте със сос маринара.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: patee.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Миди с ориз, лук и бяло вино
- Пилешка супа с ориз, картофи и топено сирене
- Ориз с царевица
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
Коментари към Аранчини - панирани италиански оризови топчета с бекон и моцарела