Аранчини - панирани италиански оризови топчета с бекон и моцарела

Необходими продукти:
- 1,2 литра пилешки бульон
- 120 грама бекон
- 20 грама босилек
- 150 грама пармезан
- 2 чаени чаши галета
- сос маринара на вкус
- 500 грама ориз Арборио
- 230 грама моцарела
- 6 яйца
- 2 чаени чаши брашно
- олио
Начин на приготвяне:
Налейте бульона в голяма тенджера и изчакайте да заври на силен огън. Тогава изсипете ориза и намалете температурата на котлона. Нека зърната се приготвят в продължение на 15 минути (до състояние ал данте), без да поставяте капак върху съда.
Отцедете останалата течност, а ориза изсипете в тава и разпределете равномерен слой от него. Когато се охлади достатъчно, приберете в хладилника за една нощ.
Изпечете бекона в тиган и нарежете ситно. Моцарелата превърнете в кубчета, накълцайте босилека.
Прехвърлете студения ориз в дълбока купа и към него прибавете 3 яйца, настъргания пармезан и разбъркайте. Пригответе си и съд с вода, в който да мокрите ръцете си при оформянето на топчетата.
Вземете шепа ориз, направете вдлъбнатина в средата и там сложете кубче моцарела, малко босилек и бекон. Покрийте плънката с още ориз и придайте форма на топка.
Продължете по същия начин, а оформените аранчини подреждайте в тава.
Изсипете брашното в купа, останалите 3 яйца разбийте в отделен съд, а сухарите сложете в чиния.
Оваляйте оризовите топчета в брашното, след това ги потопете в яйцата, завършете панировката с галета и изпържете предястието в силно нагорещено олио.
Около 4 минути са необходими, като мазнината трябва да покрива напълно токите.
Когато покритието придобие златист цвят, извадете оризовото изкушение от олиото с помощта на решетъчна лъжица.
Подредете в поднос, чието дъно сте покрили с хартия (нейната роля е да попие ненужната мазнина).
Сервирайте със сос маринара.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: patee.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТЕРНЕА ОЛИО ЗА ЕЛАСТИЧНОСТ 100 мл
ФАРМОНА ХЕРБАЛ КЕЪР СКРАБ ЗА ЛИЦЕ И УСТНИ С БАДЕМОВ ЦВЯТ 5 мл * 2
ХАРУХАРУ УОНДЪР ХИПОАЛЕРГЕНЕН ТОНИК 150 мл
МАТИСЪН БИО РАСТИТЕЛЕН ПРОТЕИН 400 г
НовЯНГ ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 300 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да измием ориза и да го направим по-вкусен
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Втора част
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Мляко с ориз
- Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук
- Ориз с домати и кайма
- Оризово-шоколадов десерт с извара, мед и стафиди
- Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
- Оризова запеканка с пилешко, зеленчуци и гъби
Коментари към Аранчини - панирани италиански оризови топчета с бекон и моцарела