Аранчини - панирани италиански оризови топчета с бекон и моцарела
Необходими продукти:
- 1,2 литра пилешки бульон
- 120 грама бекон
- 20 грама босилек
- 150 грама пармезан
- 2 чаени чаши галета
- сос маринара на вкус
- 500 грама ориз Арборио
- 230 грама моцарела
- 6 яйца
- 2 чаени чаши брашно
- олио
Начин на приготвяне:
Налейте бульона в голяма тенджера и изчакайте да заври на силен огън. Тогава изсипете ориза и намалете температурата на котлона. Нека зърната се приготвят в продължение на 15 минути (до състояние ал данте), без да поставяте капак върху съда.
Отцедете останалата течност, а ориза изсипете в тава и разпределете равномерен слой от него. Когато се охлади достатъчно, приберете в хладилника за една нощ.
Изпечете бекона в тиган и нарежете ситно. Моцарелата превърнете в кубчета, накълцайте босилека.
Прехвърлете студения ориз в дълбока купа и към него прибавете 3 яйца, настъргания пармезан и разбъркайте. Пригответе си и съд с вода, в който да мокрите ръцете си при оформянето на топчетата.
Вземете шепа ориз, направете вдлъбнатина в средата и там сложете кубче моцарела, малко босилек и бекон. Покрийте плънката с още ориз и придайте форма на топка.
Продължете по същия начин, а оформените аранчини подреждайте в тава.
Изсипете брашното в купа, останалите 3 яйца разбийте в отделен съд, а сухарите сложете в чиния.
Оваляйте оризовите топчета в брашното, след това ги потопете в яйцата, завършете панировката с галета и изпържете предястието в силно нагорещено олио.
Около 4 минути са необходими, като мазнината трябва да покрива напълно токите.
Когато покритието придобие златист цвят, извадете оризовото изкушение от олиото с помощта на решетъчна лъжица.
Подредете в поднос, чието дъно сте покрили с хартия (нейната роля е да попие ненужната мазнина).
Сервирайте със сос маринара.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: patee.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
НУКС СЪН ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН С НИСКО НИВО НА ЗАЩИТА SPF10 150 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ МУЛТИБАЛАНС ОКОЛООЧЕН ГЕЛ-КРЕМ 15 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Оризови спагети
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- 1 лъжица ориз на гладно за пречистване на тялото при възрастни хора
Коментари към Аранчини - панирани италиански оризови топчета с бекон и моцарела