Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Аранчини - панирани италиански оризови топчета с бекон и моцарела

Аранчини - панирани италиански оризови топчета с бекон и моцарела

Аранчини - панирани италиански оризови топчета с бекон и моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 1,2 литра пилешки бульон
  • 120 грама бекон
  • 20 грама босилек
  • 150 грама пармезан
  • 2 чаени чаши галета
  • сос маринара на вкус
  • 500 грама ориз Арборио
  • 230 грама моцарела
  • 6 яйца
  • 2 чаени чаши брашно
  • олио

 

Начин на приготвяне:

Налейте бульона в голяма тенджера и изчакайте да заври на силен огън. Тогава изсипете ориза и намалете температурата на котлона. Нека зърната се приготвят в продължение на 15 минути (до състояние ал данте), без да поставяте капак върху съда.

Отцедете останалата течност, а ориза изсипете в тава и разпределете равномерен слой от него. Когато се охлади достатъчно, приберете в хладилника за една нощ.

Изпечете бекона в тиган и нарежете ситно. Моцарелата превърнете в кубчета, накълцайте босилека.

Прехвърлете студения ориз в дълбока купа и към него прибавете 3 яйца, настъргания пармезан и разбъркайте. Пригответе си и съд с вода, в който да мокрите ръцете си при оформянето на топчетата.

Вземете шепа ориз, направете вдлъбнатина в средата и там сложете кубче моцарела, малко босилек и бекон. Покрийте плънката с още ориз и придайте форма на топка.

Продължете по същия начин, а оформените аранчини подреждайте в тава.

Изсипете брашното в купа, останалите 3 яйца разбийте в отделен съд, а сухарите сложете в чиния.

Оваляйте оризовите топчета в брашното, след това ги потопете в яйцата, завършете панировката с галета и изпържете предястието в силно нагорещено олио.

Около 4 минути са необходими, като мазнината трябва да покрива напълно токите.

Когато покритието придобие златист цвят, извадете оризовото изкушение от олиото с помощта на решетъчна лъжица.

Подредете в поднос, чието дъно сте покрили с хартия (нейната роля е да попие ненужната мазнина).

Сервирайте със сос маринара.

 Оризови топчета - Аранчини

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: patee.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноВидеоДиетиХранене при...ЛайфстайлНовиниБотаникаСнимкиЛечения