Ананасов кейк с ром
Необходими продукти:
- 1 пресен ананас или 1 консерва с плода
- 3 супени лъжици брашно
- 3 супени лъжици царевично брашно
- 2 супени лъжици кокосови стърготини
- 2 супени лъжици ром
- 4 супени лъжици подсладена сметана
- 1 яйце
- 10 грама пудра захар
- щипка сол
- 10 грама бакпулвер
Начин на приготвяне:
Смесете двата вида брашно, кокосовите стърготини, солта, бакпулвера и разбийте яйцето със сметаната. Добавете захарта и комбинирайте двете смеси.
Прибавете кокосовите стърготини и рома. В подходяща тавичка наредете нарязаните шайби ананас и залейте със сместа.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете до златисто. Охладете, разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Коментари към Ананасов кейк с ром