Американски кекс с карамелен сос и морска сол

Необходими продукти:
- 250 грама меко масло
- 1 чаена чаша бяла кристална захар
- 4 големи яйца
- 2 чаени чаши брашно
- 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена чаша карамелен сос + още за поливане
- морска сол на дребни кристалчета
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса. Напръскайте със спрей правоъгълна тавичка за кекс и застелете с хартия за печене.
С миксер разбъркайте маслото със захарта, след това едно по едно прибавете яйцата.
Брашното смесете с набухвателя и солта и прехвърлете при яйцата. Разбъркайте и 1/4 от тестото сложете в отделен съд. Добавете към малката част карамеления сос и разбъркайте добре, за да се комбинират.
Редувайте няколко лъжици от обикновената смес и от карамелената, оформяйки купчинки, и напълнете приготвената тава. Изравнете и прекарайте клечка няколко пъти през кекса, за да се получат различни шарки от двете смеси.
Печете за 1 час, до суха клечка.
Охладете за 10 минути, след което извадете от формата и изстудете напълно.
Полейте кекса с карамелен сос и поръсете щедро с морска сол.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Ягодово руло
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- E150(b) Каустично-сулфитен карамел
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Пилешки крилца в пикантен карамел
Коментари към Американски кекс с карамелен сос и морска сол