Агнешко с чесън, бяло вино и соев сос

Необходими продукти:
380 грама агнешко филе (нарязано на тънко)
2 супени лъжици бяло вино
2 супени лъжици соев сос
1 чаена лъжица сусамово масло
2 супени лъжици олио
6 скилидки чесън (нарязани на тънки плочки)
1 сантиметър корен джинджифил (ситно нарязан)
1 стрък праз
4 пера зелен лук (нарязан)
зелен лук за украса
Начин на приготвяне:
Смесете виното, соевия сос и сусамовото масло. Оваляйте месото в сместа и оставете да се маринова в продължение на 15 минути. Запазете маринатата. Загрейте олиото, сложете в него месото и 2 чаени лъжици от маринатата. Пържете в продължение на 2 минути, без да спирате да бъркате. Сложете чесъна, джинджифила, праза и лука. Пържете още 3 минути (или до готовност), след което прехвърлете ястието в топла чиния и поднесете с нарязан зелен лук.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Леща яхния по марокански с нахут и агнешко
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Агнешко с домати
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Агнешки гювечета с нахут, сливи, дюли и зеленчуци
- Агнешко с ориз басмати и шафран
- Агнешки шишчета
- Яхния с агнешки джолан, картофи и маслини
Коментари към Агнешко с чесън, бяло вино и соев сос