Агнешко с ориз и копър
Необходими продукти:
- 450-500 грама агнешко без кост
- 1,5 чаени чаши ориз басмати
- 2 глави лук
- 2-3 домата
- 1/2 чаена чаша олио
- сол на вкус
- 1/2 чаена лъжица несмлян кимион
- 2 чаени лъжици смлян черен пипер или бахар
- няколко стръка копър
Начин на приготвяне:
Лука и доматите нарежете на малки кубчета, агнешкото на неголеми хапки.
Сгорещете олиото в подходящ съд и в него запържете лука и месото на среден огън, докато последното промени цвета си. Тогава налейте 1/2 чаена чаша гореща вода и задушете до готовност на месото (нека да къкри, не да се вари активно).
След това добавете доматите, задушете още 5 минути и подправете с кимиона, пипера и копъра. Подсолете и разбъркайте.
Измийте ориза няколко пъти и го изсипете при агнешкото. Налейте 3 чаени чаши гореща вода, затворете съда плътно с капак и гответе ястието на бавен огън, докато бели зрънца поемат всичката течност. Ако е необходимо, подсолете допълнително в края на термичната обработка.
Когато свалите пилафа от котлона, оставете "да си почине" за 10 минути, тогава разбъркайте и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: amamam.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Рецепти за агнешко на скара
- Марината за агнешко месо
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Печено агнешко с билки, горчица и мед
- Агнешки сач със зеленчуци
- Гергьовденски гювеч от агнешко с арпаджик
- Агнешко със зелен фасул
Коментари към Агнешко с ориз и копър