Агнешко с ориз и копър
    Необходими продукти:
- 450-500 грама агнешко без кост
 - 1,5 чаени чаши ориз басмати
 - 2 глави лук
 - 2-3 домата
 - 1/2 чаена чаша олио
 - сол на вкус
 - 1/2 чаена лъжица несмлян кимион
 - 2 чаени лъжици смлян черен пипер или бахар
 - няколко стръка копър
 
Начин на приготвяне:
Лука и доматите нарежете на малки кубчета, агнешкото на неголеми хапки.
Сгорещете олиото в подходящ съд и в него запържете лука и месото на среден огън, докато последното промени цвета си. Тогава налейте 1/2 чаена чаша гореща вода и задушете до готовност на месото (нека да къкри, не да се вари активно).
След това добавете доматите, задушете още 5 минути и подправете с кимиона, пипера и копъра. Подсолете и разбъркайте.
Измийте ориза няколко пъти и го изсипете при агнешкото. Налейте 3 чаени чаши гореща вода, затворете съда плътно с капак и гответе ястието на бавен огън, докато бели зрънца поемат всичката течност. Ако е необходимо, подсолете допълнително в края на термичната обработка.
Когато свалите пилафа от котлона, оставете "да си почине" за 10 минути, тогава разбъркайте и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: amamam.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
 - Ястия от месо
 - Агнешко с бял боб и доматена запръжка
 - Агнешко със сушени плодове и бяло вино
 - Пикантно агнешко със спанак
 - Агнешко с артишок под хрупкава коричка
 - Агнешко на фурна в бяло вино с чесън
 - Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
 - Агнешко с лимон, маслини, стафиди и подправки
 - Задушено агнешко с картофи в сос
 - Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
 - Агнешки гювечета с нахут, сливи, дюли и зеленчуци
 
Коментари към Агнешко с ориз и копър