Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешко с ориз и копър

Агнешко с ориз и копър

Агнешко с ориз и копър - изображение

Необходими продукти:

  • 450-500 грама агнешко без кост
  • 1,5 чаени чаши ориз басмати
  • 2 глави лук
  • 2-3 домата
  • 1/2 чаена чаша олио
  • сол на вкус
  • 1/2 чаена лъжица несмлян кимион
  • 2 чаени лъжици смлян черен пипер или бахар
  • няколко стръка копър


Начин на приготвяне:

Лука и доматите нарежете на малки кубчета, агнешкото на неголеми хапки.

Сгорещете олиото в подходящ съд и в него запържете лука и месото на среден огън, докато последното промени цвета си. Тогава налейте 1/2 чаена чаша гореща вода и задушете до готовност на месото (нека да къкри, не да се вари активно).

След това добавете доматите, задушете още 5 минути и подправете с кимиона, пипера и копъра. Подсолете и разбъркайте.

Измийте ориза няколко пъти и го изсипете при агнешкото. Налейте 3 чаени чаши гореща вода, затворете съда плътно с капак и гответе ястието на бавен огън, докато бели зрънца поемат всичката течност. Ако е необходимо, подсолете допълнително в края на термичната обработка.

Когато свалите пилафа от котлона, оставете "да си почине" за 10 минути, тогава разбъркайте и поднесете.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: amamam.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияАнкетиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноВидеоХранене при...ДиетиНовиниБотаникаЛечения