Автентичен джелато десерт

Необходими продукти:
- 600 милилитра пълномаслено прясно мляко
- 3 чаени лъжици екстракт от ванилия
- 60 грама обезмаслено сухо мляко
- 4 жълтъка
- 90 грама захар
Начин на приготвяне:
Загрейте млякото в касерола, заедно с една лъжица от ванилията, две чаени лъжици захар и сухото мляко. Разбъркайте, за да се комбинират всички продукти, оставете да къкри 5 минути, след което свалете от котлона и оставете настрана, докато приготвите останалите продукти.
Разбивайте яйцата с ванилията и захарта в продължение на 10 минути с миксер, докато се получи пухкава и кремообразна смес.
Охладете сместа във фризер за 10 минути, докато се втвърди леко.
Загрейте леко млякото, но внимавайте да не стене прекалено топло. Внимателно започнете да го добавяте към яйцата, като ползвате миксер, включен на средна скорост. Не избързвайте с този процес, а добавяйте течността постепенно.
Върнете яйчния крем в касеролата и на слаб огън с непрекъснато бъркане гответе, докато крема се сгъсти.
Изсипете крема в студена купа, поставена върху кубчета лед, и бъркайте, докато сместа се охлади достатъчно. Приберете във фризера за 30 минути.
След като мине това време, разбийте сместа с миксер или тел за разбиване. Направете това три-четири пъти на всеки 30 минути, след като съхранявайте в хладилник с добре поставен капак.
Извадете от хладилника 10 минути преди сервиране.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Направете си здравословен сладолед от мляко, банан и праскови
- Маскарпоне сладолед с праскови и натрошени бишкоти
- Сладоледен коктейл с прясно мляко и касис
- Домашна ванилова паста за сладкиши и сладоледи
- Цветен веган сладолед
- Десерт от печени банани с бисквити, шоколад и сладолед
- Домашни сладоледени такос сандвичи
- Направете здравословен сладолед за децата от ягоди и банани без захар и сметана
- Шоколадов сладоледен десерт за Великден
- Бактериите в насипните сладоледи - интервю с проф. д-р Теменуга Стоева
Коментари към Автентичен джелато десерт