Хек по гръцки

Необходими продукти:
3 хека
1 лимон
3 - 4 домата
1 - 2 чаени чаши сметана
2 скилидки чесън
100 грама кашкавал
царевично олио
галета
копър
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте рибата, почистете я, внимавайте да не повредите гърба. След това натрийте със сол и пипер от всички страни и полейте със сока от лимона. Подмажете дъното на съда, който ще използвате за печене, с царевично олио. Върху всяко парче риба сложете по стрък копър.
Попарете доматите и ги обелете, разрежете на половина и изцедете сока им. Месестата част нарежете на малки кубчета и ги смесете със сметаната, към която сте добавили намачкания чесън и половината от кашкавала (настърган). С получената комбинация намажете рибата отвътре и отвън. Повърхността поръсете с останалия кашкавал и галетата. Изпечете ястието при 200 градуса в продължение на около 30 - 35 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Хек, мерлуза - ползи за здравето и състав
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Домат
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Панирани зелени домати
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
Коментари към Хек по гръцки