Хапки от бекон със сушени плодове и топено сирене
Необходими продукти:
4 ивици бекон
16 сушени сини сливи
3 сушени кайсии
1/4 сладка жълта чушка
2-3 листа топено сирене (за сандвичи)
листа зелена салата
клечки за зъби

Начин на приготвяне:
Разрежете всяко парче бекон на 4 части, както е показано на следващата снимка.

В края на всяка сложете по една сушена синя слива и навийте рула.

Нарежете сушените кайсии и чушката на кубчета, а топеното сирене - на триъгълници.

Подредете рулцата от бекон в тава, чието дъно сте покрили с пергамент, и поставете съда в предварително загрята до 200 градуса фурна за 3 минути.

След това ги обърнете от другата страна за още толкова време.

Покрийте дъното на подходяща чиния с листа зелена салата.

Върху тях подредете бекона със сушените сливи и декорирайте с парченца чушка.

След това, редувайки, нанижете на клечките за зъби топено сирене, кубчета кайсии, отново топено сирене, после чушка.

Забийте така приготвените шишчета върху рулцата.

Това е всичко.
Получава се красиво и много вкусно предястие. Насладете му се!
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пържен бекон с лук в легло от картофено пюре
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Царевична крем супа с бекон
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
Коментари към Хапки от бекон със сушени плодове и топено сирене