Трипластов кекс с ванилов крем

Необходими продукти:
2,5 чаени чаши брашно
2 чаени лъжици набухвател
1/2 чаена лъжица сол
4 яйца
2 чаени лъжици ванилова захар
1,5 чаена чаша фина кристална захар
3 чаени чаши сметана за разбиване
2,5 чаена лъжица коняк
3 супени лъжици пудра захар
350 грама ягоди (или череши)
ванилия на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса. Подмажете с олио формата, в която ще печете кекса.
Смесете брашното, набухвателя, солта и кристалната захар. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците в стъклен съд до получаването на гъста пяна. Към 1,5 чаена чаша от сметаната добавете ваниловата захар. Изсипете всичко при брашното и внимателно разбъркайте.
От полученото тесто изпечете два или три блата (по 30 минути всеки), броят им зависи от големината на съда, който ще използвате. Изчакайте около 10 минути, преди да извадите от формата, след което нека изстинат напълно върху решетка.
Направете крема. Разбийте на ниска скорост останалата сметана (която трябва да бъде достатъчно охладена), докато се получи твърда пяна. Продължете да разбивате, добавяйки пудрата захар, коняка и ванилия на вкус. С част от получения крем намажете единия блат. Разпределете парченца ягоди върху него. Отгоре покрийте с другия блат, повторете процедурата, ако сте изпекли три блата. Най-отгоре нанесете останалия крем. Намажете и страните на кекса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тутманик
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Ванилия
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Хрупкави домашни солети
- Обикновен маслен крем
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Трипластов кекс с ванилов крем