Млечен ванилов крем
Необходими продукти:
3 чаени чаши прясно мляко
3 супени лъжици захар
2 - 3 супени лъжици картофено нишесте (зависи каква гъстота предпочитате)
0,5 чаена лъжица ванилова захар
Начин на приготвяне:
Пресейте нишестето, разтворете го в 1 чаша мляко. Останалото мляко сложете да заври и към него добавете захарта (и ваниловата). Започнете да наливате нишестето на тънка струя в млякото, бъркайки през цялото време. Когато сместа кипне, варете няколко минути и свалете от огъня. Разпределете в подходящи формички и украсете по избор (например, с настърган шоколад).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
МАТИСЪН СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН SPORT ВКУС ВАНИЛИЯ прах 450 г MT2846
НовБИОХЕРБА ПЪЛНОЗЪРНЕСТО БРАШНО ОТ ТРИТИКАЛЕ 500 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Вредна ли е лактозата?
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Млечен ванилов крем