Млечен ванилов крем

Необходими продукти:
3 чаени чаши прясно мляко
3 супени лъжици захар
2 - 3 супени лъжици картофено нишесте (зависи каква гъстота предпочитате)
0,5 чаена лъжица ванилова захар
Начин на приготвяне:
Пресейте нишестето, разтворете го в 1 чаша мляко. Останалото мляко сложете да заври и към него добавете захарта (и ваниловата). Започнете да наливате нишестето на тънка струя в млякото, бъркайки през цялото време. Когато сместа кипне, варете няколко минути и свалете от огъня. Разпределете в подходящи формички и украсете по избор (например, с настърган шоколад).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
МАТИСЪН СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН SPORT ВКУС ВАНИЛИЯ прах 450 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- Майчиното мляко съдържа около 700 различни видове бактерии
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Афлатоксини може да има дори в месото и млякото на животни, консумирали заразен фураж
Коментари към Млечен ванилов крем