Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура

Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура

от 25 май 2016г.
Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За единия блат:

4 белтъка
250 грама захар

За крема:

400 грама кондензирано мляко
150 грама масло
200 грама печени фъстъци

За пандишпановия блат:

100 грама масло
1 чаена чаша захар
4 яйца
1 чаена чаша заквасена сметана
1 1/4 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша какао на прах
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол

шоколадова глазура

Начин на приготвяне:

Разбийте 4-те белтъка с 250 грама захар и изпечете блат с диаметър 26 сантиметра.

Разбийте кондензираното мляко с маслото на стайна температура.

Изпечете фъстъците (може да използвате повече от посоченото количество) и ги натрошете немного ситно с помощта на точилка.

Направете пандишпановия блат.
Разбийте размекнатото масло със захарта до побеляване. Без да спирате да разбивате, прибавете яйцата едно по едно, а след това и заквасената сметана.

В отделен съд смесете сухите съставки: брашното, какаото, содата и солта. Съединете ги с комбинацията от масло, сметана и яйца. Бъркайте до разтваряне на брашното. Тестото ще бъде с бучки, не трябва да го разбивате бързо.

Загрейте фурната до 160 градуса. Подмажете дъното на голяма форма с масло и в нея разпределете тестото. То трябва да заема 1/3 от съда. Изпечете блатата за около 30-40 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.

Ако пандишпанът се получи прекалено сух, може да сиропирате със захарен сироп или компот.
Когато се охлади, разрежете на равни две части хоризонтално.

Намажете едната с крема от кондензирано мляко, поръсете обилно с натрошени и изпечени фъстъци, върху тях сложете белтъчния блат. Следват отново крем и ядки. Завършете с втората пандишпанова част, която притиснете.

Покрийте тортата с шоколадова глазура и поръсете с фъстъци.

Добър апетит!

Снимка: i.ovkuse.ru

Още по темата:
  • Торта с три шоколада без печене Торта с три шоколада без печене
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
  • Торта с мус от три шоколада Торта с мус от три шоколада
5.0/5 1 оценка

Коментари към Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
    www.framar.bg 
    на 08 July 2025 в 03:02
    Коментирайте "Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
  • Торта с мус от три шоколада
  • Шоколадова торта с маслен крем
  • Торта брауни
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
  • Торта от черен шоколад и яйца
  • Шоколадова торта с лешници и карамелен крем
  • Шоколадова торта за 10 минути
  • Шоколадова торта без яйца
  • Торта с три шоколада без печене
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Как да си направя вкусна домашна торта?

преди 3076 дни, 15 часа и 21 мин.

Торта за рожден ден от сладкарници Перла - очаквания и реалност...

преди 3195 дни, 11 часа и 13 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 3 дни, 15 часа и 3 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 10 дни, 11 часа и 13 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 12 дни, 3 часа и 54 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 24 дни, 10 часа и 46 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Шоколадовата торта за закуска е полезна за мозъка и талията ви Шоколадовата торта за закуска е полезна за мозъка и талията ви

Шоколадовата торта за закуска е полезна за мозъка и талията ви

от 21 сеп 2016г. Прочети повече
Здрави и красиви с Деси: Празнична сурова шоколадова торта Здрави и красиви с Деси: Празнична сурова шоколадова торта

Здрави и красиви с Деси: Празнична сурова шоколадова торта

от 21 апр 2011г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БАХ КАПКИ ЗА СЪН 20мл

АГИВА BODY FRUIT SALAD ХИДРАТИРАЩ ГЕЛ ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С РОЗОВА ВОДА И КАКАОВО МАСЛО 200 мл

АЛКАДЖИН ИЗМИВАЩ И УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 250 мл

КАНАДЕРМ ХЕМОКС ГЕЛ 40 г

КОЛОИД СРЕБЪРНА ВОДА 30 ppm 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МИЛГАММА N капсули * 50 WORWAG PHARMA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 17:26:13

МИЛГАММА N капсули * 50 WORWAG PHARMA

Коментар на: Ваня Тодорова от 07 юли 2025г. в 17:20:43

КЛИОН - D вагинални таблетки * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 16:30:58

ПИОКТАНИН солуцио 1 % 20 мл.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 16:29:15

ИЗОПРИНОЗИН таблетки 500 мг * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 16:26:06
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival