Шоколадова торта с кафе (без брашно)

Необходими продукти:
- 350 грама черен шоколад (50-70% какао), начупен на парчета
- 200 грама пудра захар
- 225 грама краве масло, нарязано на кубчета + малко за намазване на съда за печене
- 6 пресни яйца (отделете жълтъците от белтъците)
- 175 милилитра вряща вода
- 1 чаена лъжица инстантно кафе
Начин на приготвяне:
Дъното на форма за печене покрийте с пергамент, който намажете с масло.
Смелете шоколада и пудрата захар с помощта на блендер до прахообразно състояние. Добавете маслото, жълтъците, кафето и налейте водата. Разбъркайте добре съставките.
В отделен съд разбийте белтъците на гъста пяна, която съединете с получената шоколадова маса. Трябва да добавяте постепенно белтъците, като ги разбърквате внимателно.
Разпределете "тестото" в подготвената форма, която сложете във вече горещата фурна (180 градуса) за около 45-60 минути (с клечка за зъби проверете готовността).
Преди да поднесете десерта, оставете го на стайна температура за известно време, докато се охлади.
Може да поднесете с пудра захар, да украсите с пресни ягодоплодни или да декорирате с ванилов сладолед.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tisamaya.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта без яйца
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта без брашно
- Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
- Шоколадова торта с извара и вафлена основа
- Шоколадова торта с маслен крем
- Торта брауни
- Какаова торта с бананов крем, карамел и пуканки
- Шоколадова торта с конячен сироп, кокосова плънка и глазура
- Бърза шоколадова торта с пияни вишни
Коментари към Шоколадова торта с кафе (без брашно)