Шоколадова торта с кафе (без брашно)
Необходими продукти:
- 350 грама черен шоколад (50-70% какао), начупен на парчета
- 200 грама пудра захар
- 225 грама краве масло, нарязано на кубчета + малко за намазване на съда за печене
- 6 пресни яйца (отделете жълтъците от белтъците)
- 175 милилитра вряща вода
- 1 чаена лъжица инстантно кафе
Начин на приготвяне:
Дъното на форма за печене покрийте с пергамент, който намажете с масло.
Смелете шоколада и пудрата захар с помощта на блендер до прахообразно състояние. Добавете маслото, жълтъците, кафето и налейте водата. Разбъркайте добре съставките.
В отделен съд разбийте белтъците на гъста пяна, която съединете с получената шоколадова маса. Трябва да добавяте постепенно белтъците, като ги разбърквате внимателно.
Разпределете "тестото" в подготвената форма, която сложете във вече горещата фурна (180 градуса) за около 45-60 минути (с клечка за зъби проверете готовността).
Преди да поднесете десерта, оставете го на стайна температура за известно време, докато се охлади.
Може да поднесете с пудра захар, да украсите с пресни ягодоплодни или да декорирате с ванилов сладолед.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tisamaya.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с маслен крем
- Торта с мус от три шоколада
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта от ядки без брашно
- Френски шоколадов десерт
- Лесна шоколадова торта с домашни блатове
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Дяволска торта с крем Ганаш
- Торта брауни
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
Коментари към Шоколадова торта с кафе (без брашно)