Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадова торта с кафе (без брашно)

Шоколадова торта с кафе (без брашно)

Шоколадова торта с кафе (без брашно) - изображение

Необходими продукти:

  • 350 грама черен шоколад (50-70% какао), начупен на парчета
  • 200 грама пудра захар
  • 225 грама краве масло, нарязано на кубчета + малко за намазване на съда за печене
  • 6 пресни яйца (отделете жълтъците от белтъците)
  • 175 милилитра вряща вода
  • 1 чаена лъжица инстантно кафе


Начин на приготвяне:

Дъното на форма за печене покрийте с пергамент, който намажете с масло.

Смелете шоколада и пудрата захар с помощта на блендер до прахообразно състояние. Добавете маслото, жълтъците, кафето и налейте водата. Разбъркайте добре съставките.

В отделен съд разбийте белтъците на гъста пяна, която съединете с получената шоколадова маса. Трябва да добавяте постепенно белтъците, като ги разбърквате внимателно.

Разпределете "тестото" в подготвената форма, която сложете във вече горещата фурна (180 градуса) за около 45-60 минути (с клечка за зъби проверете готовността).

Преди да поднесете десерта, оставете го на стайна температура за известно време, докато се охлади.

Може да поднесете с пудра захар, да украсите с пресни ягодоплодни или да декорирате с ванилов сладолед.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tisamaya.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияНовиниХранене при...ИсторияЛеченияСпортДиетиАлтернативна медицинаЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители