Спаначени питки
Необходими продукти:
50 грама мая
3/4 чаена чаша прясно мляко
2,5 - 3 чаени чаши брашно
2 яйца
1/2 връзка спанак
2 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Смелете едното яйце и спанака с помощта на блендер.

Ще се получи зелена каша.

Затоплете млякото, добавете захарта и маята към него, оставете за 15 минути. След това сложете брашното, солта, зехтина и спаначената каша. Замесете тесто и оставете за 1 час.

Когато втаса, разделете го на 8 части и от всяка оформете топка. Подмажете форма с масло и в нея подредете питките плътно една до друга. Намажете ги с другото яйце и оставете за 20 - 30 минути на топло място.
Изпечете питките при 180 градуса в продължение на 40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
ХРАНИТЕЛНА МАЯ ЛЮСПИ 100 г БИОНИА
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ ВЕГАНА B12 100 г
МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ таблетки * 90 ХЕЛТ ЕЙД
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + КОЕНЗИМ Q10 капсули * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Цветни рулца от тортила питки
- Канелени сладки с мед
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Тутманик
- Бързи питки без месене
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
Коментари към Спаначени питки