Салата от варено цвекло с чесън

Необходими продукти:
500 грама цвекло
4 скилидки чесън (или по ваш вкус)
майонеза, сметана или растително олио
Начин на приготвяне:
Сварете цвеклото, докато омекне, охладете го, почистете и настържете на едро ренде. Обелете чесъна и го намачкайте с помощта на преса (или нарежете на ситно с нож), след което го прибавете към цвеклото. Сложете 1 - 2 супени лъжици майонеза, сметана или овкусете с растителна мазнина. Разбъркайте добре салатата, тя не трябва да бъде мазна, но не бива да е и суха. Поднесете със сухари.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Швейцарско цвекло (суис чард, манголд)
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Сарми от швейцарско цвекло със стафиди, нахут и зеленчуци
- Салата от цвекло с чесън и орехи
- Сок от цвекло
- Смути от цвекло с ябълка и морков
- Диета за отслабване с моркови и цвекло
- Подобрете храносмилането с листа от червено цвекло
Коментари към Салата от варено цвекло с чесън