Пясъчни бисквитки с коняк

Необходими продукти:
210 грама пшенично брашно
170 грама масло
1 яйце
60 грама пудра захар
1 супена лъжица коняк
50 грама орехи
10 грама карамфил
0,5 грама сол
Начин на приготвяне:
Всички продукти трябва да бъдат на стайна температура.
Смесете маслото, брашното, пудрата захар, яйцето, солта и коняка. Разбъркайте добре, трябва да получите еднородно и еластично тесто. Увийте го в найлоново фолио и приберете в хладилника за 1,5 - 2 часа. След това започнете да късате малки парчета от тестото и им придайте форма на бисквитки. Подредете ги в тава на разстояние от около 2 сантиметра една от друга. В средата на половината сложете карамфил, а на останалите - половин орехова ядка. Изпечете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 20 - 25 минути. Готовите бисквитки поръсете с пудра захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАТУРА ТЕРАПИ СЛИМ КОМПЛЕКС капсули * 30 + СЛИМ ФАЙБЪР капсули * 30 * 2
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
БИЛКА ТОНИК ПРИ КОСОПАД 200 мл
ТРИАКТАЛ капсули * 30
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Тутманик
- Черен орех
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Листа от орех подобряват храносмилането и заздравяват косата
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
Коментари към Пясъчни бисквитки с коняк