Пълнозърнеста содена питка с чесън

Необходими продукти:
- 200 грама пълнозърнесто брашно
- 50 грама бяло брашно
- 50 грама овесени ядки
- 3/4 чаена лъжичка сода
- 1 чаена лъжичка сол
- 15 грама зехтин, студено пресован
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 1 чаена лъжичка сух розмарин
- 250 милилитра мътеница
За поръсване:
- студено пресован зехтин
- пресен розмарин
- филийки чесън
- едра хималайска сол
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, овесените ядки, солта и содата. Разбъркайте.
- Добавете чесъна, студено пресования зехтин и розмарина и отново разбъркайте.
- Постепенно прибавете мътеницата и замесете меко тесто.
- В подмазана тавичка оформете погача с диаметър около 18 сантиметра и отгоре направете 2-3 разреза с остър нож.
- Поръсете със зехтин, пресен розмарин, филийки чесън и хималайска сол.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 30-35 минути или докато питката започне да издава кух звук, когато почукате на нея.
- Охладете я върху решетка за 15-20 минути, преди да я нарежете или разчупите.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОДА БИКАРБОНАТ БЕЗ АЛУМИНИЙ 250 г ЗДРАВНИЦА
АЙУАЙТ КЛАСИК ИЗБЕЛВАЩ КОМПЛЕКТ * 10
СОДА БИКАРБОНАТ БЕЗ АЛУМИНИЙ 500 г ЗДРАВНИЦА
ХАЙТМАН ПЮР ЧИСТА ТЕЧНА СОДА 750 мл
СОДА ЗА ПИЕНЕ таблетки * 30 НИКСЕН
СОДА БИКАРБОНАТ 300 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
Коментари към Пълнозърнеста содена питка с чесън