Портокалово суфле

Необходими продукти:
5 портокала
20 грама масло
40 грама нишесте
50 грама захар
3 белтъка
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Разрежете портокалите на две части и извадете вътрешността им, от която изцедете сока (той ще бъде около 300 милилитра).
Разтопете маслото в тенджера и към него прибавете нишестето. След това свалете от огъня, налейте цитрусовия сок в съда, сложете захарта и отново върнете на котлона. Варете сместа, докато се сгъсти, като бъркате непрекъснато.
Увийте портокаловите кори във фолио.
Белтъците разбийте до получаването на плътна пяна, която внимателно смесете с портокаловия сос.
Корите поставете в тава, напълнете ги с готовата комбинация и изпечете десерта във фурната в продължение на 20-25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Грис с орехи и ябълки
- Шекерпаре
- Желиран десерт от извара с праскови
- Фламбирани круши с портокалов ликьор
- Реване
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Хрупкав млечен десерт с ананас
- Млечна панакота с кафе
Коментари към Портокалово суфле