Пита с коняк и сушени сини сливи

Необходими продукти:
500 милилитра прясно мляко
3 яйца
5 супени лъжици захар
2 супени лъжици ванилова захар
120 грама масло
2 супени лъжици коняк
7 супени лъжици (с връх) брашно
1/2 чаена лъжица сол
180 грама сушени сини сливи без костилки
Начин на приготвяне:
Измийте сушените сини сливи.
Налейте млякото в тенджера, прибавете солта, нарязаното масло и варете 2-3 минути. След това охладете малко и налейте коняка.
Разбийте яйцата с миксер и постепенно добавете захарта, включително ваниловата.
Комбинирайте млечната и яйчната смеси, разбийте. Прибавете брашното и оставете полученото тесто да почива в продължение на 15 минути, след което го изсипете в подмазана с масло подходяща форма. По повърхността разпределете сушените сини сливи и изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 20 минути. После намалете градусите до 180 и оставете десерта да се приготвя още 40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАТУРА ТЕРАПИ СЛИМ КОМПЛЕКС капсули * 30 + СЛИМ ФАЙБЪР капсули * 30 * 2
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
КОНТРОЛ ПОТЕНТ КОНФИТЮР 156 г
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СИНИ СЛИВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Защо е полезно да ядем сини сливи
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Млечен кокосов кекс
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Пита с коняк и сушени сини сливи