Печена царевица по японски

Необходими продукти:
- 2 кочана царевица
- 2 супени лъжици масло
- 1 чаена лъжичка соев сос
- 1/2 чаена лъжичка мирин /сладко оризово вино/
- 1/2 чаена лъжичка пудра захар
- японско чили на прах за поръсване /ichimi toragashi/
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса /с функция грил/ и покрийте тавичка с хартия за печене.
- Почистете царевичните кочани и ги разделете на две.
- Поставете ги в тенджера с вряща вода и варете в продължение на 4-5 минути.
- Отцедете царевицата и я заделете настрана.
- Разтопете маслото в голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Добавете соевия сос, оризовото вино и пудрата захар. Бъркайте, докато захарта се разтвори напълно.
- Поставете царевицата в тигана и я гответе в продължение на няколко минути, като я обръщате, за да се покрие добре със сместа.
- Прехвърлете я в тавичката и запечете равномерно от всички страни.
- Поръсете с чили и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 G ЗЛАТИСТО СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ С ЦАРЕВИЦА 200 мл
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 11 A ПЯСЪЧНО ПЕПЕЛНО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Консервирана царевица (кочани)
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Ориз с царевица и моркови
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Маринована млечна царевица
- 17 полезни неща, които да направим у дома само с царевично нишесте
Коментари към Печена царевица по японски