Начало Хранене Рецепти Консерви Бобови култури/варива Маринована млечна царевица

Маринована млечна царевица

Маринована млечна царевица - изображение

Необходими продукти:

  • 5-7 съвсем млади кочана млечна царевица
  • 3-5 зърна кориандър
  • 3-5 зърна черен пипер
  • 2-3 дафинови листа
  • 4 супени лъжици захар
  • 3 супени лъжици оцет
  • 1 супена лъжица сол

 

Начин на приготвяне:

Отстранете листата на царевицата, почистете я от влакната и изплакнете под течаща вода.

Налейте вода в тенджера, сложете върху котлона, за да кипне.

Когато това стане, сложете захарта, солта, а след това дафиновите листа, зърната кориандър и черен пипер.

Нека течността се вари в продължение на 3-4 минути, тогава свалете от огъня и извадете ароматните листа.

Подредете вертикално кочаните в стерилизиран достатъчно голям буркан. Ако е необходимо, разрежете ги така, че да могат да се съберат в съда.

Залейте с врящата марината, добавете оцета в буркана и затворете с капак.

Оставете да се охлади напълно при стайна температура. Съхранявайте в хладилник.

По същия начин може да приготвите и по-узряла царевица.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиНовиниБотаника