Маринована млечна царевица

Необходими продукти:
- 5-7 съвсем млади кочана млечна царевица
- 3-5 зърна кориандър
- 3-5 зърна черен пипер
- 2-3 дафинови листа
- 4 супени лъжици захар
- 3 супени лъжици оцет
- 1 супена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Отстранете листата на царевицата, почистете я от влакната и изплакнете под течаща вода.
Налейте вода в тенджера, сложете върху котлона, за да кипне.
Когато това стане, сложете захарта, солта, а след това дафиновите листа, зърната кориандър и черен пипер.
Нека течността се вари в продължение на 3-4 минути, тогава свалете от огъня и извадете ароматните листа.
Подредете вертикално кочаните в стерилизиран достатъчно голям буркан. Ако е необходимо, разрежете ги така, че да могат да се съберат в съда.
Залейте с врящата марината, добавете оцета в буркана и затворете с капак.
Оставете да се охлади напълно при стайна температура. Съхранявайте в хладилник.
По същия начин може да приготвите и по-узряла царевица.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 G ЗЛАТИСТО СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ С ЦАРЕВИЦА 200 мл
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 11 A ПЯСЪЧНО ПЕПЕЛНО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Бобови култури/варива
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Консервирана царевица (кочани)
- Как да изберем и сварим вкусна царевица
- Използвайте 3 лесни начина, за да премахнете милиумите по кожата
- Печена царевица на скара с ароматно масло
- Супа от царевица с бекон и картофи
Коментари към Маринована млечна царевица