Маринована млечна царевица

Необходими продукти:
- 5-7 съвсем млади кочана млечна царевица
- 3-5 зърна кориандър
- 3-5 зърна черен пипер
- 2-3 дафинови листа
- 4 супени лъжици захар
- 3 супени лъжици оцет
- 1 супена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Отстранете листата на царевицата, почистете я от влакната и изплакнете под течаща вода.
Налейте вода в тенджера, сложете върху котлона, за да кипне.
Когато това стане, сложете захарта, солта, а след това дафиновите листа, зърната кориандър и черен пипер.
Нека течността се вари в продължение на 3-4 минути, тогава свалете от огъня и извадете ароматните листа.
Подредете вертикално кочаните в стерилизиран достатъчно голям буркан. Ако е необходимо, разрежете ги така, че да могат да се съберат в съда.
Залейте с врящата марината, добавете оцета в буркана и затворете с капак.
Оставете да се охлади напълно при стайна температура. Съхранявайте в хладилник.
По същия начин може да приготвите и по-узряла царевица.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ХЕРБАЛКАН УРОХЕРБ тинктура 50 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КРАСИВО ТЯЛО * 20 БИЛКОКООП
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 G ЗЛАТИСТО СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Бобови култури/варива
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Топчета мамалига със сирене
- Царевични медальони с мед и плодове
- Студена кокосова супа с царевица
- Царевица на скара с бекон и масло
- Елоте (мексиканска улична царевица)
- Хляб от сладка царевица
- Пикантна царевица по мексикански
- Бърза царевична каша с маслини, лук и кашкавал
- Царевичен сладолед
Коментари към Маринована млечна царевица