Печена риба в млечен сос с горчица и къри
Необходими продукти:
1 килограм филе от риба по ваш избор
сол на вкус
За соса:
500 милилитра прясно мляко
2 супени лъжици брашно
50 грама масло
2 чаени лъжици горчица (може зърнеста)
1 чаена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица къри
черен пипер на вкус
100 грама настърган кашкавал (може пармезан)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тенджера, изсипете брашното и бъркайте в продължение на 2 - 3 минути с дървена лъжица. Без да спирате да разбърквате, налейте млякото на тънка струя и варете до сгъстяване. Прибавете горчицата, червения и черния пипер, кърито, сол и разбъркайте всичко.
Измийте, подсушете и посолете филето. Налейте малко от соса на дъното на огнеупорен съд и подредете рибата. Поръсете с настърган кашкавал, залейте с останалия сос и поставете да се пече във фурната в продължение на 25 - 30 минути при 200 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НАТРОЛ ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90
СУИДИШ НУТРА РИБЕН КОЛАГЕН 5 000 мг течна формула 500 мл
ОМЕГА 3 RX МИНИ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 300 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Морски костур с горчица в орехова панировка
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Риба на пара с домати и чесън
- Риба с чери домати, маслини и каперси
- Скумрия на фурна с майонеза и горчица
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
Коментари към Печена риба в млечен сос с горчица и къри