Филе от риба в хрупкава панировка с бира
Необходими продукти:
За панировката:
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша царевично нишесте
- 340 милилитра бира
- 1 яйце, леко разбито
- 1 чаена лъжичка сол
За рибата:
- 700 грама рибни филета
- сол и прясно смлян черен пипер
- олио за тигана
Начин на приготвяне:
- Смесете брашното, царевичното нишесте, бирата, яйцето и солта в средно голяма купа.
- Разбъркайте добре до гладка консистенция, покрийте купата и охладете за около 20 минути.
- Загрейте олио в тиган на средно силен огън.
- Леко подсушете рибните филета и ги подправете със сол и черен пипер.
- Потопете в бирената панировка, отцедете излишъка и изпържете в продължение на 5 минути до златист цвят от двете страни.
- Прехвърлете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
- Поднесете панираните рибни филета топли, гарнирани с лимонови резени, салата от зеле, картофки или друго по избор.
Приятен апетит!
Снимка: bigoven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 30
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ЛИЗИ ОМЕГА 3 ФОРТЕ капсули * 64 854835
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Панирана кладница в масло
Коментари към Филе от риба в хрупкава панировка с бира