Перфектната шоколадова торта

Необходими продукти:
- 50 грама черен шоколад, разтопен и леко охладен
- 250 грама безсолно масло със стайна температура
- 1 1/4 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена чаша какао
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 2/3 чаени чаши брашно
- 3 яйца
- 1 чаена чаша прясно мляко, пълномаслено
За шоколадовия ганаш:
- 200 грама черен шоколад
- 2/3 чаена чаша сметана
За гарниране:
- пресни плодове
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Подмажете с масло форма за торта с приблизителни размери 23 сантиметра.
- В голяма купа разбийте с миксер маслото, захарта и солта.
- Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко добавяне до гладка смес.
- В друга купа пресейте брашното, какаото и бакпулвера.
- Добавете половината от сухите съставки към яйчената смес и разбъркайте с дървена лъжица.
- Прибавете втората половина и отново разбъркайте.
- Внимателно добавете разтопения шоколад и прясното мляко и отново разбъркайте до хомогенно и меко тесто.
- Изсипете сместа във формата и печете в продължение на 30-35 минути.
- Оставете блатът да престои 10 минути, преди да го обърнете върху решетка, за да се охлади.
- През това време пригответе шоколадовия ганаш, като загреете шоколада и сметаната в тенджера на водна баня. Бъркайте до получаването на гладък крем.
- Глазирайте тортата и я оставете да си почине 15 минути, за да дадете възможност на шоколадовия ганаш да стегне.
- Гарнирайте с пресни плодове, нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта брауни
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с маслен крем
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Торта от черен шоколад и яйца
- Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
- Пясъчна шоколадова торта със сметанов крем и глазура
- Торта с мус от три шоколада
Коментари към Перфектната шоколадова торта