Шоколадова торта с кайсиево сладко
Необходими продукти:
870 грама масло
170 грама захар
2 пакетчета ванилова захар
4 яйца
370 грама брашно
1/2 чаена лъжица бакпулвер
1 супена лъжица какао
200 грама горчив шоколад
350 грама пудра захар
6 жълтъка
130 грама кайсиево сладко
250 грама шоколадова глазура
Начин на приготвяне:
Разбийте 370 грама от маслото с 3/4 от захарта, прибавете ваниловата захар, разбийте до получаването на пяна.
Отделете жълтъците от белтъците. Към маслената смес добавете постепенно 2 жълтъка и 2 цели яйца.
Брашното смесете с бакпулвера и какаото, постепенно добавете към останалите продукти.
Накрая сложете останалата захар и разбитите на пяна белтъци.
Разделете тестото на 7 части, изпечете ги последователно в разглобяема форма, чието дъно сте покрили предварително с хартия за печене. Фурната да е загрята до 175 градуса, необходими са около 8 минути за всеки блат.
Докато готовите блатове се охлаждат върху решетка, заемете се с направата на крема.
Начупете шоколада на парчета и разтопете на водна баня.
Разбийте останалите 500 грама масло, добавете постепенно пресятата пудра захар и жълтъците, като разбърквате непрекъснато. Сместа трябва да се разпени добре.
Накрая прибавете и топлия, но не горещ разтопен шоколад.
С получения крем намажете 6 от изстиналите блатове и ги подредете един върху друг. Поставете седмия най-отгоре и го намажете с кайсиевото сладко и изчакайте известно време, за да попие в повърхността малко.
Полейте тортата с шоколадовата глазура и украсете с крем, ако ви е останал.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с маслен крем
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта с извара и кокос
- Шоколадова торта без яйца
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
Коментари към Шоколадова торта с кайсиево сладко